top of page
  • Jakob Lundén

Om Hälsa, Healing och Meditation (Del 1/3)

Massage Malmö Jakob Lundén


Hur hälsa och ohälsa skapas


Vår tillvaro består inte bara av det vi ser. Bortom det fysiska öppnar sig en värld med oändligt mycket större potential än den värld våra fem sinnen kan uppfatta. Där finner vi vårt gemensamma ursprung och det som blåser liv i vår värld. Det kan liknas med elektriciteten bakom den lysande glödlampan, luften i en ballong eller växtkraften i ett groende frö. Här hittar vi hela universums livskraft och intelligens som skapar vår värld och vår kropp.

När vi är i linje med denna kraft fungerar vår kropp som den ska. Den ändlösa intelligens som finns inbakad i varje cell av vår kropp får fritt uttryck och jobbar oupphörligen för att skapa hälsa och liv. Då upplever vi harmoni och balans. Sjukdom får inte fäste och vår kropp har fullständig integritet och vitalitet.


Men när kompulsivt och omedvetet tänkande och agerande sätter fart, hamnar vi ofta på tvären istället. Vårt intellekt tar kommandot över tillvaron och tror sig ofta vara smartare än universum självt. Vårt sinne blir dränkt i positiva och negativa tankemönster och idéer om oss själva, världen runt om kring och andra människor. De subtila, helande energierna blockeras av ett överaktivt sinne och når inte fram.


Vårt intellekt vill skapa ordning, analysera, särskilja och dela upp. För det är så det fungerar och det är så vi måste göra för att orientera oss i den fysiska världen och säkra vår överlevnad. Men när detta sker omedvetet och utan vår kontroll så skapar vi en fiktiv idé om vad vi tror världen är, baserad på den kunskap och de erfarenheter vi samlat på oss. En tankevärld upprätthållen av oss själva och de sociala grupper vi befinner oss i.


Desto djupare denna världsbild ristas in i vårt sinne desto svårare får vi att se världen som den är utan lägga våra egna fördomar ovanpå. Desto svårare blir det att lära sig nya saker utanför de ramar vi själv satt upp. Desto svårare blir det att se saker från någon annans synvinkel. Desto svårare blir det att känna medkänsla, kärlek och enighet.


Detta leder ofrånkomligen, förr eller senare, till obehag, ohälsa och sjukdom. Ofta börjar det på en mental nivå med nedstämdhet, uppgivenhet, ångest, oror, apati, depression, frustration, aggression och så vidare.


Om dessa känslor inte uppmärksammas och reds ut leder det ofta till fysiska obehag så som muskelstelhet, magsår, huvudvärk, matsmältningsbesvär, dimmig syn, håravfall, eksem och så vidare. Symptom som ofta försöks justeras med en ny diet eller träningsprogram, salva eller piller.


Men de flesta fortsätter som vanligt ändå och tänker att ”lite till kan jag ta” och ”doktorn säger att pillerna kommer hjälpa”. Tills den dag det gått för långt och kroppen säger ifrån på allvar. Denna gång med allvarligare symtom som autoimmuna sjukdomar och cancer med mera.


(Såklart spelar vår omgivning också en roll i allt detta. Det vi äter äter, dricker och andas påverkar vår fysiska sammansättning och vårt sinne. Vem vi umgås med, ljudföroreningar, strålning, bostad etc är också med i ekvationen. Men det får bli till en annan artikel)


För att nå tillbaks till hälsa måste vi reversera processen. Vi måste möta våra åkommor, smärtor och obehag med fullständig uppmärksamhet och medkänsla. Inte blunda och trycka undan, utan föra fram i ljuset och undersöka. Se efter vilka känslor och emotioner som är kopplade till vilka obehag. Vilka tankemönster och idéer som ligger bakom dem, och därefter demontera våra illusioner, idéer om världen och ideal för att till slut nå tillbaks till ursprunget och den oändliga källan av hälsa och perfektion som genomsyrar skapelsen.


Hur går vi då tillväga för att påbörja denna process? Vilka verktyg behöver vi?


Känner du igen det jag beskrivit ovan? Vad har du för erfarenheter? Jag vill gärna höra din åsikt. Kommentera nedan


Jakob Lundén, www.jakoblunden.com Massage Malmö, Djupvävnadsmassage, Lymfmassage, Gravidmassage, Avslappningsmassage, Lotorpsmetoden, Fibromassage, Massage, Triggerpunktsmassage, Medicinsk Massage, Healing

138 visningar

Comments


Commenting has been turned off.

massage malmö massage malmö massage malmö massage malmö

bottom of page