top of page
  • Jakob Lundén

Nyttan med bröstmassage

Massage Malmö Jakob Lundén


Bröstmassage har utövats i tusentals år och är en viktig aspekt av välmående och läkning. Bröst är generellt förknippade med sexualitet och amning. Utöver detta är brösten en tydlig symbol för kvinnlighet och en viktig del av våra varelser.


På grund av att de huvudsakligen består av fettvävnad (tillsammans med nerver, vener, artärer och bindväv), kan bröst också vara platsen för ansamling av toxiner. Vi utsätts för många miljöföroreningar dagligen. I våra livsmedel (via pesticider, herbicider med mera), luften vi andas in, vattnet vi dricker, mediciner och vacciner, rengöringsprodukter, skönhetsprodukter och hygienartiklar, plast och mer. Dessa gifter tenderar att samlas i våra kroppars fettvävnad, vilket kan förklara varför bröstcancer tyvärr är så utbredd idag.

Bröstmassage är ett viktigt verktyg för att hålla kroppen frisk, eftersom det stärker och läker bröstvävnad, förhindrar ansamling av gifter och hjälper till att rensa toxiner från brösten.

Bröstmassage är idag en omåttligt populär behandlings metod i Kina just på grund av de många fördelarna det för med sig. I traditionell kinesisk medicin (TCM) ökar bröstmassage cirkulationen och det sunda flödet av blod och Qi, eller energi, genom kroppen. Denna stimulering kan tjäna till att bryta upp stagnation och för att hålla brösten friska. I västerländsk medicin erkänns bröstmassage som ett utmärkt verktyg till att främja lymfflöde och dränering.


Bröstmassage anses också hjälpa till att öppna hjärtat. När vi ägnar kärleksfull energi och uppmärksamhet till vår kropp genom massage, känns våra hjärtan ofta fulla och återupplivade. Denna handling av kärlek är lugnande och läkande och uppmuntrar kroppen att avge hormoner som har en föryngrande effekt, så som prolaktin, oxytocin och östrogen.


Dessutom hjälper det oss att vara i kontakt med våra kroppar, så att vi lättare märker av förändringar och om något är blockerat. Det finns också många akupressurpunkter runt brösten, så att massera dem kan stimulera andra organ inklusive njurarna, mjälten, magen och levern.


Som en extra bonus främjar regelbunden bröstmassage spänstiga, fylliga bröst och förhindrar att de blir hängiga eftersom massagen stramar och tonar senor och muskler i området.


Sju goda anledningar:


Lymfatisk dränering

Vårt lymfsystem är ansvarigt för att stödja vårt immunsystem, befria kroppen från gifter och avfall. När systemet överbelastas kan det bli trögt eller till och med blockerat, vilket förhindrar eliminering av dessa gifter. Brösten är en betydande plats för vårt lymfsystem, och genom bröstmassage kan vi stimulera dräneringen och lymfsystemets funktion.

Upptäck infektion / Mastit

Om det finns en infektion, till exempel en blockerad mjölkkanal eller mastit, kan massage vara en effektiv behandling för att rensa infektionen.

Lättar depression

Mild depression och stress är kopplade till låga oxytocinnivåer. Oxytocin frisätts under amning, förlossning, beröring och sex, vilket bidrar till känslor av lycka och eufori. Bröstmassage främjar också utsöndring av oxytocin och kan ha positiva effekter både kortsiktigt och långsiktigt på mental hälsa, stressminskning och generellt välbefinnande.Minska bröstsmärtan / Cystor / Fibrocystiska bröst

Bröstmassage kan användas som ett verktyg för att lindra smärta och minska bröstcystor. Även om det ofta inte är omedelbart skadligt, är bröstcystor ett tecken på att det finns en obalans i kroppen som bör uppmärksammas. De kan förekomma som en enda cysta eller flera cystor och är små säckar fyllda med vätska, luft eller organiskt skräp som kan orsaka smärta och obehag. De är ibland mer utbredda och smärtsamma under ägglossningen eller menstruationen och försvinner när dina menstruationer är slut. Bröstmassage kan hjälpa till att bryta ner vävnaden som håller ihop cystorna och att lösa upp knölarna.

Bröstcancerprevention

Bröstcancer kan uppstå när friska celler muteras till onormala celler och utvecklas till cancertillväxt. Användningen av bröstmassage som förebyggande åtgärd fungerar genom att stimulera onormala celler tillbaka till deras friska tillstånd. Detta kan potentiellt minska risken för cancertillväxt. Massage stimulerar också produktionen av serotonin, dopamin, lymfocyter och NK-celler, som aktivt sänker kortisolnivåer (vårt stresshormon) och hjälper till att bekämpa cancerceller.

Storlek och spänst

Professionell bröstmassage stimulerar kroppen att utsöndra hormonet prolaktin som får brösten att växa och bli fylligare på sikt. Massagen kan även lyfta brösten genom att stärka senor och muskler i området.

Vitalitet och föryngring

Bröstmassage stimulerar det endokrina systemet att utsöndra en kraftfull cocktail av hormoner som har en föryngrande effekt på hela din kropp. Prolaktin, oxytocin och östrogen är tre föryngrande hormoner som produceras under bröstmassage.brösthälsa, bröstmassage, massage malmö, massage, lymfmassage, bröstlyft, malmö massage, massage i malmö, massera brösten, bröstförstoring, jakob lunden, hälsa

1 240 visningar

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.

massage malmö massage malmö massage malmö massage malmö

bottom of page